perjantai 29. heinäkuuta 2011

Tähti Postaus

Eli siis kävin Tähdellä ratsastamassa taasen 18 ja 21 päivä tätä kuuta.
Maanantaina mua ei kukaan päässyt kuvaamaan, mutta Torstaina ihana Allu pääs kuvaamaan ja kiitos siitä !

Maanantaina mentiin erään laista koulu rataa. Ensiksi tuli C:ssä käynti voltti, sitten R:ssä keskiympyrä laukassa. L:ään ravissa voltti ja S:ssä keskiympyrä laukassa, ja uudelleen alusta. Meillä meni hyvin. Tähti oli mukavan rauhallinen ja kuunteli hyvin apujani. Ainoastaan että parikertaa meidän laukka ympyrät vähän levis sinne käynti voltin puolelle. Mutta ei se mitään. Muuten mulle jä tunnista tosi hyvä mieli.

Torstaina siten oli vähän eri ääni kellossa. Kello oli jo viis mutta se oli Tähden eka tunti koko päivänä joten energiaa oli taasen vaikka muille jakaa. Vähä se paino kuolaimelle ja yritti juosta alta mutta paljon puolipidätteitä ja oma kevennys hitaaksi, niin selvittiin joten kuten. Meillä oli joku sijainen, joten ei tehty mitään vaikeata. Käynnissä pohkeenväistöä ja pääty-ympyröitä laukassa. Väistöt meni tosi kivasti. Oikealle väistettäessä meni ihan mukavasti, tuli vähä liika jyrkkiä, mutta kumminkin.
Vasemmalle taas eka meni vähän säätämiseksi, mutta sen jälkeenn loput meni ihan täydellisesti. Ei tullut liian jyrkkiä ( mitä teen yleensä aina ) vaan päästiin juur oikeaan pisteeseen!



Pääty-ympyrätkin onnistui, vaikka Tähti lähtikin vähän juoksemaan ja ei saatu nostettua laukkaa kuin vasta vähä ennen kulmaa. ( Tarkoitus oli nostaa S:stä ) Eli tunnista jäi tosi hyvät fiilikset ja hyvillä mielin päästän poijan kesälaitumille. Huomasi muuten jo nyt että oli maha vähä pullistunut. (:


Tuota katsetta tulee ikävä.

Leiri

Huh. En ookkaan piiiiitkään aikaan kirjoitellut ja anteeksi siitä. Osaksi syy on se että olin leirillä 11 - 15.7 Siiliratsastuskeskuksessa. Sen jälkeen aloitin huoneeni remontin.
Huomaa nuo ihanat veturit!
Jaa tähti lamppu <3





Mutta leiristä olis tarkoitus puhua.
Sunnuntaina tultiin tallille, mutta itse leiri alkoi vasta maanantaina.

Maanantai:

Aamulla koulutunti Sandylla. Meni muuten kivasti mutta kun mulla ei ollu raippaa, niin Sandy ei meinannut ravata enää lopputunnista kunnolla. Kaite me ihan kunnialla silti selvittiin.

Kaanista laukaa

Illalla menin puomitunnin Ronilla. Roni oli maailman ihanin hevonen ! Vähän hankala ( pukitti laukan nostossa  ) mutta ei liikaa. Eteenpäin pyrkivyyttä löytyy, mutta ei liikaa. <3 Hypättiin semmoista viiden tai kuuden esteen jumppasarjaa. ( Korkeus reilu 40 cm )

Tiistai:

Aamulla koulutunnin menin Ronilla taas ja se oli tosi kiva. Miinus vain se, että Ronin askeleet ovat korkeat ja siellä ei ollut helpoin istua. Mentiin ilman jalustimia kolmikaarista kiemura uraa. Kivaa oli silti ja pysyttelin selässä-

Illalla hypättiin esteitä. Menin Votkalla. Votkakin oli kiva. Ei reippaimmasta päästä, mutta sili sillä oli kiva hypätä. Tai hypätä ja hypätä. Votka on 168 korkea ja esteet korkeimmatkin vaan 60 senttiä että korkeampia olisi voitu hypätä.


Huomatkaa esimerkillinen asentoni ! (:

Huuuups. Marje ja Donna näyttää mallia.

Keskiviikko:

Aamulla koulutunti Ritalla. Edellisenä päivänä kun Sussu oli mennyt Ritalla. Ajattelin vain että: Ihan saman kellä menen loppuviikkona, kunhan en vaan Ritalla. Ja kukas siellä listassa aamulla tökötti.
Rita osoittautui tosi kivaksi. Aikas laiska se oli, ja tuntui että se on turtunut pohkeelle, sillä pelkällä pohkeella se ei siirtynyt raviin. Silti Rita oli tosi kiltti, eikä edes pukitellut, niin kuin Sussulla edellisenä päivänä. Mentiin ilman jalustimia ja Ritalla oli kivat pikkuponin askeleet.:3

Sussu ja Rita sillä tiistain este tunnilla.
Iltatunnilla mentiin maastoon. Itse menin Kuutilla. Se olikin aika mielenkiintoinen maasto.
Aluksi kun mentiin käyntiä ajattelin että : Joo sain taas hirveen laiskan hevosen...
Mutta kun siirryttiin raviin, Kuutti lähti kuin tykin suusta. Pidätettyä sitä kyllä sai, mutta silti en odottanut semmosta vauhtia. Minä ratsastin opettajan peräsä ja Minun perässä tuli Sussu ja Juna ja sitten Elina ja Roni. Marje ja Rapsu tuli hännänhuippuna. Kun nostettiin laukkaa kaikki meni alkuksi hyvin, kunnes kuulin takaani kun Sussun: "Älä mene ohi." Enempää en kerennyt miettiä kun Elina ja Roni vyöryivät meidän ohi. Kuutti veti korvat luimuun ja lähti perään mutta kerkesin pysäyttää ennen kuin mentin opettajan ohi. Loppumatkalla ei laukattu. Muuten oli kiva maasto. Yleensä en tykkää maastoista koska pelkään kuollakseni alamäkiä. Nyt ei ollut yhtään isoa ja reissu oli muutenkin ihan kiva.

Käytiin maaston jälkeen uittamassa. Minä ja Kuutti.

Torstai:

Aamulla mentiin pohkeenväistöä koulutunnilla. Menin Dozalla. Tunti meni ihan kivasti. Doza ei västänyt ravissa ja alkuun ei meinannut käynnissäkään. Lopuksi tehtiin laukkavoltteja. Ne meni Dozalla ja minulla aika hyvin.

Iltatunnin menin maastoesteitä Ritalla. Ja vaikka Rita pukitti kerran, ja ryösti kerran ja säikähti jotain kerran, oli poni tosi kiva. Säikähtäminen tuli alkutunnista. En tiedä mitä se säikähti, mutta jotain koska se lähti yhtä-äkkiä laukkaamaan. Pukki tuli kun nostettiiin laukkaa ja ryöstö tuli kun bankettiin tultiin portaita pitkin ylös laukassa ja sen jälkeen tuli 95 asteen käännös vasemmalle. Rita lähtikin viimeisellä portaalla ihan kunnolla ja en kerennyt kääntää. Kumminkaan en tippunut.

Perjantai:

Aamulla meillä oli musiiki tunti jonka menin Röllillä. Rölli oli kiva. Ravissa tehtiin taivutuksia ja laukassa vastalaukkaa uralla.

Kisat menin Dozalla 70 senttiä. Ne ei mennyt kovin hyvin. Heti verkassa tipuin ekalla esteellä kun Doza kielsi. Sen jälkeen meni kivasti. Doza oli reipas ja raippaa ei tarvinnut käyttää. Kun me mentiin radalle niin ... Eka pysty meni hyvin ja toinen, kun tultiin kolmannelle esteelle joka oli okseri. Doza veti jarrut pohjaan ja minä lennän kauniissa kaaressa sieltä.
Elina ja Sandy leiriviestissä.

Istuntaharjoitukset Sannilla.











Pulla <3

Jimi oli leirinajan saikulla. ):
Manu <3



















Että semmonen leiri.

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Säätämistä ja asetuksia

Elikkä kävin tänään ratsastamassa Viivianilla.
Aluksi verryttelimme ravissa. Viivi oli tosi kiva ja kuunteli hyvin apuja.
Elikkä sain ravin mukavaksi nopekasi ja niinsanotun kaahotuksen pois.
Sitten tehtii asetusksia. Ensin käynnissä, ja sitten ravissa.
Minulla itselläni olu hiukan ongelmia. Viivi kyllä asettui, mutta ei liikkunut täysin suoraan, mikä oli tarkoitus, koska menimme suoria sivuja.  Laukassa en oikeastaan kerennyt asettaa, sillä kaikki aika meni Viivin laukassa pitämiseen.
Jo itse laukan nostaminen, oli haaste, koska Viivi lähtisi mielummin kovaa ravia. Niin kävi taas, ja jouduin hiljentämään ravia ja nostamaan uudelleen - raipan kanssa. Silloin Viivi nosti. Parikertaa Viivi laski raviin ja kaikki piti tehdä uudestaan. Sitten siirryimme käyntiin ja asetimme toiseen suuntaan. Nyt alkoi mennä jo paremmin ja sain pari sivua kokonaan asetettua. Sitten nostimme laukkaa toiseen suuntaan ja nyt meni paremmin. Ei tarvinnut antaa raippaa ollenkaan, ja ainoastaan kerran Viivi siirtyi raviin, ja sekin oli osaksi minun syytä. Jalustimeni lähti jalasta ja kun otin sen takaisin, huomioni herpaantui ja Viivi käytti sitä hyväkseen.
Olin tuntiin aika tyytyväinen, koska ollaan säädetty Viivin kanssa paljon enemmänkin joskus.
 Kukaan ei harmiksi ollut kuvaamassa, mutta jotain vanhoja kuvia.
Anteeksi heilahtanut kuva + videolaatua.
Tiedän istunta on huono, mutta odotin vielä yhtä askelta.
Kevät -11

Talvi -11

Heilahtanut - Kevät -11



Iso syrän <3
 

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Este treeniä

On tylsää joten ajatteli kertoa lisää Pertsan ja minun este treeneistä parin viikon takaa.
Eli tulin Pertsan luo keskiviikko aamuna. Alku päivä meni olostellen ja Oton kanssa touhuillen.
Otto on kunnon näkönen kun siltä on ajeltu karvat kesäks pois :)



Onhan se koiralle paljon helpompi olla.

´Kun lämpötila laskeutui hiukan, lähdin Pertsaa ratsastaa.
Pertsa käyttäytyi koko tunnin hyvin ja rauhallisesti, oli jopa hiukan tahmea. Johtuen varmaan siitä, että lämoöä oli reilusti yli 20 astetta.
Ekaks tehtiin alkuverkkana voltteja ja ympyröitä käynnissä ja ravissa.
Tahmeus näkyi myös siinä, että vasen puoli  taipui vielä hunommin kuin yleensä.
Sitten tehtiin loivaa kiemurauraa ravissa. Pikkuhiljaa poika alko vähä pyöristyä ja ravissakin alkoi näkyä peräänannon merkkejä välillä.



Lopuksi laitettiin Pertsalle maapuomeja. Yksi puomi mentiin kepostasti käynnissä ja ravissa, mutta toinen puoli oli liikaa. Puomit pyöriteltiin kahdenmertrin päähän toisistaan ja tultiin käynnssä. Pikkuhiljaa pelottavan puomin yli uskallettiin mennä. Kun siirryttiin raiviin pelleily alkoi.
Ekalla kerralla puomi kierrettiin ja kun toisella kerralla en antanut kiertää, Pertsa siirtyi käyntiin ja käveli yli. Kolmannella kerralla pidit ohjat tiukkana ja pohkeen lähellä, että pojalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin mennä yli. Niin se menikin, kamalalla loikalla. Neljännellä kerralla molemmista tultiin yli varoivaisessa ravissa. Se riitti meille ja poikia päästettiin suihkun kautta syömään.




PÖÖÖ !

Tuli jano :)



Tostaina ei oltu puoliksikaan niin rauhallisia. Menin ratsastamaan heti aamulla, jolloin lämpöä ei ollut kuin 18 astetta ja tuuli vei pahimmat ötökät mukanaan. Aluksi verkkailtiin ravissa ympyröitä ja kolmikarista kiemurauraa. Pertsa oli leikkisällä tuulella, joten aina kun käänsin hevosta ohjasta, Pertsa liioitteli ja siirtyi käyntiin. Raipan avustuksella saatiin ravi pysymään, mutta sitten metsäpäätyyn ilmestyi mörköjä, joille piti vähän luimistella ja potkaista pari kertaa.
Kun siirryttiin raviin, poika protestoi heiluttamalla päätä ylös ja alas.



Pertsa on hassu poika.
Sitten jatkettiin eilisestä ja laitettiin puomit maahan. Eilisestä ei ollut tietoakaan. Jo parin kerran jälkeen puomit mentiin nätisti ravissa.
Serkkuni halusi kokeilla hyppääkö Pertsa.
Joten Puomit korotettiin ristikoksi. Pertsa katseli pientä estettä korvat höröllä.
Sitten hypättiin, tai niin minä luulin. Tultiin ravissa estettä päin mutta poika ei hypännytkään. Ei se kiletänytkään, vaan jokutteli mennä esteen läpi. Pertsa tuntui ajattelevan että miksi tommoisen pikku esteen yli nyt pitäisi hypäätä?



 Lopulta poikakin pääsi kiinni ideasta ja jalka rupesi nousemaan.



Saimme aikaan jopa pari hyppyä ja esteen jälkeen pari askelta laukkaa.
Se riitti tältä päivältä ja loppukäynnit ja poika taas laitumelle syömään.
Ei varmaan nyt pariin viikkoon saakkaan näin kova treeniä.

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Takaisin kotiin !

Home sweet home.
Ihana olla taas kotona, sillä jos joku ei tiedä olen ollut viimeiset neljäpäivää PowerParkissa Roosan ja porukoitteni kanssa, laitteissa ollaan pyöritty ja teltassa nukuttu ja tärkeintä RATSASTETTU !
Nyt lyhyestä viikkoni.

Tiistai:

Saavutaan leirintä alueelle ja laitellaan vaunua. Käytiin Roosan kaa aleen uima-altaalla uimassa. Se vesi oli ihan sairaan k y l m ä ä ! Ei varmaan ku jotain 15 asteista . . .

Keskiviikko:

Mentiin yheltätoista kattoo semmosta 5D leffa. Sen nimi oli Snow Ride ja se kesti vartin, (?) mutta se oli tosi kiva ja aito. Sitten laitteisiin.
Cobra on kyllä maailmankaikkeuden paras laite! Boosteriinkin me uskaltauduttiin mutta ei se edes ollut niin hyvä tai pelottava, kun puhutaan. Roosa T ja Veerakin oli siellä. Nähttiin ne Roosan kaa boosterin jonossa.
( Menee itsekkin sekasin, liikaa Roosia )
Sitten käytiin kattoo pari muutakin 5D leffaa, mutta kyllä se Snow Ride oli paras.



Portti

Mega Drop




Tämä oli joku . . . entiiä, frisbiiksi me sitä kutsuttiin.

Jaa Booster oli tylsä.



Cobra <3 Tulen takaisin ensi vuonna !



Torstai:

Tänään menttin ratsastaa ! Se oli semmonen issikka - tinkeri talli. Oli siellä kaks shettisä ja joku lämppäri, mutta ne ei ollut tunti käytyössä. Ja oli siellä eestinhevonen Viltti, jolla Roosa ratsasti.
Mun urhea supermursu oli tinkeri tamman Celine.
Se oli niin söpö ja JYTKY ! Siis siellä tallin sivuilla sanotaan että "hieman lihava", se oli oikeasti ihan kamalan lihava. Ei menny kyllä pohje mitenkään ympäri. ( Vaikka hevonen oli vain 155 korkea )
Silti se oli tosi kiva ja lopputunnista alkoi siitä löytyä ruutiakin. Omistaja sanoikin että näin kesällä kun on kuuma, ei kukaan hevosista jaksa oikein "riehua" mutta muuten Celine ei kyllä ole raihallisimmasta päästä.
Harmi vaan, että kun sitä ruutia löyty, ja minä aloin jo innostua että :
 " Jes, nyt mennään."
Niin se omistaja rupeaa:
 " Ja Celine menee aivan liian kovaa." :(
No, jos maanantaina pääsis taas menee Tähdellä. Mä menin silleä pariviikkoo sitten neljä kertaa peräkkäin, sitten yhen tunnin Pyryllä ja taas viime tunnilla Tähellä. :)
Nyt en päässyt torstaina ratsatsaa kun oltiin tuolla powerissa ja no ens torstaina pääsen mutta sen jälkeen mulla on LEIRI !
Mutta takaisin Powerin reissuumme.



Celine ! Me ollaan SUPERMURSUJA !

Roosa ja Viltti

Talli

Issikoita <3 Niitä käytettiin vaan maastossa.



Jaa tämä oli vissiin ori?

Sitten siellä oli kaksi ihan sekoa ponia

Perjantai:

Ja tänään lähettiin Alahärmästä, tultiin meille ja nyt konetan täällä ja teen videokisaan videoo. PD kiusaa. :)
 Olipas kamala sepustus, toivottavsti edes joku luki loppuun :) Ja loppuun vielä vähä kuvia. ;)
Ps. Pitäskö tehdä Celinestä video :0 ?


Roosa on tenu

Meiän asuntola



Meidän teltta sisältä . . .

. . . Ja ulkoo



Sisään käynti "huipuistoon" ?