sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Este treeniä

On tylsää joten ajatteli kertoa lisää Pertsan ja minun este treeneistä parin viikon takaa.
Eli tulin Pertsan luo keskiviikko aamuna. Alku päivä meni olostellen ja Oton kanssa touhuillen.
Otto on kunnon näkönen kun siltä on ajeltu karvat kesäks pois :)



Onhan se koiralle paljon helpompi olla.

´Kun lämpötila laskeutui hiukan, lähdin Pertsaa ratsastaa.
Pertsa käyttäytyi koko tunnin hyvin ja rauhallisesti, oli jopa hiukan tahmea. Johtuen varmaan siitä, että lämoöä oli reilusti yli 20 astetta.
Ekaks tehtiin alkuverkkana voltteja ja ympyröitä käynnissä ja ravissa.
Tahmeus näkyi myös siinä, että vasen puoli  taipui vielä hunommin kuin yleensä.
Sitten tehtiin loivaa kiemurauraa ravissa. Pikkuhiljaa poika alko vähä pyöristyä ja ravissakin alkoi näkyä peräänannon merkkejä välillä.



Lopuksi laitettiin Pertsalle maapuomeja. Yksi puomi mentiin kepostasti käynnissä ja ravissa, mutta toinen puoli oli liikaa. Puomit pyöriteltiin kahdenmertrin päähän toisistaan ja tultiin käynnssä. Pikkuhiljaa pelottavan puomin yli uskallettiin mennä. Kun siirryttiin raiviin pelleily alkoi.
Ekalla kerralla puomi kierrettiin ja kun toisella kerralla en antanut kiertää, Pertsa siirtyi käyntiin ja käveli yli. Kolmannella kerralla pidit ohjat tiukkana ja pohkeen lähellä, että pojalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin mennä yli. Niin se menikin, kamalalla loikalla. Neljännellä kerralla molemmista tultiin yli varoivaisessa ravissa. Se riitti meille ja poikia päästettiin suihkun kautta syömään.




PÖÖÖ !

Tuli jano :)



Tostaina ei oltu puoliksikaan niin rauhallisia. Menin ratsastamaan heti aamulla, jolloin lämpöä ei ollut kuin 18 astetta ja tuuli vei pahimmat ötökät mukanaan. Aluksi verkkailtiin ravissa ympyröitä ja kolmikarista kiemurauraa. Pertsa oli leikkisällä tuulella, joten aina kun käänsin hevosta ohjasta, Pertsa liioitteli ja siirtyi käyntiin. Raipan avustuksella saatiin ravi pysymään, mutta sitten metsäpäätyyn ilmestyi mörköjä, joille piti vähän luimistella ja potkaista pari kertaa.
Kun siirryttiin raviin, poika protestoi heiluttamalla päätä ylös ja alas.



Pertsa on hassu poika.
Sitten jatkettiin eilisestä ja laitettiin puomit maahan. Eilisestä ei ollut tietoakaan. Jo parin kerran jälkeen puomit mentiin nätisti ravissa.
Serkkuni halusi kokeilla hyppääkö Pertsa.
Joten Puomit korotettiin ristikoksi. Pertsa katseli pientä estettä korvat höröllä.
Sitten hypättiin, tai niin minä luulin. Tultiin ravissa estettä päin mutta poika ei hypännytkään. Ei se kiletänytkään, vaan jokutteli mennä esteen läpi. Pertsa tuntui ajattelevan että miksi tommoisen pikku esteen yli nyt pitäisi hypäätä?



 Lopulta poikakin pääsi kiinni ideasta ja jalka rupesi nousemaan.



Saimme aikaan jopa pari hyppyä ja esteen jälkeen pari askelta laukkaa.
Se riitti tältä päivältä ja loppukäynnit ja poika taas laitumelle syömään.
Ei varmaan nyt pariin viikkoon saakkaan näin kova treeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti