sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

3 ratsastus kertaa

hieno letti
En ole kirjoittanut taas koko viikolla. Olen ollut töissä ja töissä ja sitten kaupungilla. Ja ratsastamassa.
 Torstaina oli oma tunti. Suomenhevostamma Viivillä menin. Tehtiin tunnilla asetuksia ja kulman ratsastusta.
+ siirtymisiä ja ratsastajan asentoa siirtymisessä. Tultiin ravissa pitkällä sivulla kymmenen askelta keventäen, kymmenen perusistunnassa jne jne. Kulma käynnissä, lyhyt sivu perusistunnassa ja taas uudelleen kulmaan käynnissä.
Tälleen pyöriteltiin tovi, kunnes otettiin toinen pitkäsivu laukassa. Viivi oli aika villinä, se ei pitänyt yhtään ympärillä pörräävistä ötököistä ja oli potkimassa niitä koko ajan. Muuten tunti meni oikein hyvin. Jalkakin alka pikkuhiljaa pysyä paikallaan siirtymisissä.


Perjantaina menin poikkeuksellisesti Kunkun. Käytiin ensin viemässä hevosia laitumellle ja Nora lähti sitten minun mukaani. Kunkun jaloissa on taas nestettä, joten mentiin aika kevyesti puomeja. Oli kamalan kuuma, +25 astetta.Kunkku oli todella haluton työskennellä ja vastusti ratsastusta kaikella mahdollisella tavalla.
Tultiin ensiksi voltti pitkällesivulle, pääty-ympyrä ja 3 puomia toisella pitkällä sivulla, tätä kolmisen kertaa ja suunnan vaihto. Välikäynnit. Laukkaa niin että tultiin isoa kahdesikkoa neliön muotoisena. Toinen "neliö" ravissa ja toinen laukassa. Varsinkin vasemman nostaminen oli työn takana.


Tänään eli lauantaina, irtojuoksutin Kunkun. Se kävi itsellekkin kunnon päälle. En viitsinyt ratsastaa koska oikeassa etusessa oli vieläkin nestettä. + Olin suunnitellut tätä jo pitemmän aikaa.
No Kunkku ei ollut ihan samaa mieltä kanssa... Ponista oli paljon mukavampi syödä aidan ali kun juosta minun pyynnöstäni. Piti aina itse käydä repimässä se sieltä puskasta pois ja antaa vähän vauhtia. Puolituntia me rämmittiin siellä kentällä ennen kuin olin tyytyväinen.


Kiva kissa <3







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti