perjantai 15. kesäkuuta 2012

Loisto metukka


Sain tänään kyllä taas kiitellä miten minua on siunattu näin ihanalla ratsulla. Tähti oli aivan super! Aloitettiin tunti tekemällä ravissa askeleen lyhennyksiä ja pidennyksiä radan poikki. Varsinkin lyhennykset onnistuivat loistavasti. ( ! ) Kuunteli selvästi ohjaa ja näki, että se keskittyi kerrankin. Okei, jalkojensa kanssa poni ei selvstikkään ollut sinut. Se kompasteli/horjahteli/liukasteli joka välissä. Ihan kuin olisi jäällä ratsastanut. Keskittyi kaikkeen muuhun kuin jalkoihinsa, siis. Opettaja kyllä sanoi että se ei haittaa, hyvä etten itse kertaakaan horjahtanut mukana. Minua nauratti kun laukassa poni horjahti, opettaja kommentoi : " Juu se vähä niitä jalkojaan taas, tärkeintä että oot naulannut sen pyllysi siihen penkkiin. "


Sitten tultiin ravissa johtavan ohjasotteen harjoituksia kääntämällä radan poikki. Mulla oli hiukan ongelmia käteni kanssa. Opettaja nauroi että kun tehtiin harjoituksia, ja siirrettiin kättä suoralla sivulle, käsi liikkui hienostai. Mutta kun piti kääntää, ei käsi noussut juuri ollenkaan.


Laukkaa samalla tavalla, nostettiin päädystä/kulmasta/jostain laukka, laukattiin ärrään ja siitä radan poikki ja samaan suuntaan. ( ei vahdettu menosuuntaa )
Eka kerta ei onnistunut. Tähti heräsi välikäyntien jälkeen ja lähti ihan kunnolla vetämään. Nousi väärälaukka ja kun korjasin, nosti taas väärän. Tultiin heti uudestaan.  Nyt sujui jo paremmin. Piti kieli keskellä suuta keskittyä kaikkeen.
Pari kertaa tultiin laukkaa vielä niin että aloitettiin samalla tavalla, mutta kun oltiin är - äs linjalla. Siirryttiin raviin ja vasemman laukan nosto ja vaihdettiin suunta.
Toinen nosto meni vähän sähellykseksi molemmilla kerroilla. Se väli on meille liian lyhyt. :D


No ei, olin tosi tyytyväinen poniin! Se oli tosi kiva, ois aina tällanen.






1 kommentti:

  1. Haastoin sinut ;)
    http://kristallikavioita.blogspot.fi/2012/06/94-haaste.html

    VastaaPoista