torstai 28. kesäkuuta 2012

Luottavaisin mielin kohti viikonloppua

maailman kaunein silmä <3

Elikkä menen suorittamaan lauantaina Kouluratsastuksen C merkin ja sunnuntaina esteratsastuksen C merkin.
Molemmat Tähdellä. Tänään tehtiin tasasen tunnilla harjoituksia rataa varten.
Tähti oli tosi kiva ja varsinkin lopputunnista se ihan terästy.
Aluksi harjoiteltiin L - C linja ratsasusta. Hanne painotti siihen että on tärkeää tehdä heti alussa hyvä vaikutelma tuomariin tekemällä siinä hyvin kulmat, sitten tuomari ei niin helposti keskity kulmien ratsastukseen. ( Mutta ei tietenkään oikeuta oikomaan kulmia! ) Itsellä oli ihjat vähän liian pitkät ja unohdin tukea ulko-ohjalla joten ekat käännökset menivät vähän sinne ja tänne.
Sitten ryhdistäydyin ja loppuun tuli hyvin. Ulko-ohjan tuki vaan piti muistaa.


Sitten perusistunnassa ravi - käynti siirtymisiä. Treenasin itse tuota neljän askeleen käynti pätkää. Tähti oli kivan kuuliainen ja saatin käyntiin siirtymisetkin hyvin kohdilleen. Sitten otin myös muutaman kerran tuon neljän sekunnin pysähdyksen. Ei tullut aivan suoraan ravista, joten sitä ainakin treenaan sitten vielä ennen rataa.

Laukassa oikeaan kierrokseen kokouralla laukkaa. Tähti innostui ja pari kertaa oli oikeasti lähellä ettei lähetenyt käsistä. Poni on selvästi paljon virkeämpi kentällä ratsastaessa.
Vasempaan kierrokseen otimme tuon kaksi kertaa pääty-ympyrän. ( Niinkuin radalla on )
Päätin että nyt ryhdistäydyn ja oikeasti r a t s a s t a n ! Tulimme ympyrälle pareittain. Pikku-Heiskanen meni edelläni Helmillä. Otin ihan reilun välin, koska en ollut varma jos Tähti päättääkin lähteä.
Välimatkaa tuli vähän liikaa koska Heiskanen kerkesi mennä yhden ympyrän ennen minua. Kun Heiskanen nosti laukan, Tähti terästäytyi siinä vaiheessa. Oli jo lähdössä. Siinä meni myös aikaa kun pysähdyin ennen nostoa - ihan vain että sain kontrollin. Sitten pitikin antaa Heiskasen mennä kerran minun ohi ennen kuin pääsin nostamaan laukkaa. Kun Helmi ohitti Tähden alkoi Tähti potkia ilmaa ja oli ihan menossa.
Ympyrät meni aivan loistavasti! Keskityin itse ympyrään 110 prosenttisesti ja tulos näkyi!

Minä ja Tähti 3.4.2012
Sainkin niistä paljon kehuja ja olenkin lähdössä suorittamaan rataa lauantaina aika luottavaisin mielin!
JA SINAHAN OLI KUVAAMASSA MUTTA EI SITTEN KUVANNUTKAAN !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti