tiistai 29. toukokuuta 2012

Manaaminen toimii....


Visti, se oli niiin suloinen kun tulin siihen tielle ennen laitumia ( noin viiskymmentä metriä ennen porttia )
niin huusin että " Kunkkuu! " Niin poni nosti pääsä sieltä ylös ja oikein ravasi aidan viereen.
TUITUI <3


Nimittäin, kuten jo aiemmin kerroin, eilen satoi aika paljon päivällä, ja kun kolmen jälkeen oli sellainen sateeton hetki, olin jo menossa tallille. Kirosin ja manasin matkalla että jos alkaa sataa, niin minä.....

Onneksi vältyin sateelta.  Kasasin ensinmäiseksi kentälle taas sellaisen taiteellisen kamerapidike-hässäkän penkeistä. Ikäväkyllä en ole saanut tehtyä koostetta koska tämä kone ei suostu siirtämään videoita. Pitänee kokeilla toisella koneella.

Ensiksi otin ravissa pääty- ja keskiympyröitä sekä isoja kulmavoltteja. Poni oli selvästi laiskempi kuin edellsi päivinä, mutta kun taas ratsastin kieli keskellä suuta pohkeella, alkoi ravikin sieltä vähä löytymään.
Molempiin suuntiin laukannostot kerran ja pitkät ohjat.

Välikäyntien jälkeen ( tai itseasiassa niiden aikana ) nostin jalustimet ylös ja aloitin ravityöskentelyn ilman jalustimia. Poni oli oikein terhakka ja eteenpäin menossa. Jatkoin edelleen samoila tehtävillä, eli kulmavoltteja, pääty- ja keskiympyröillä. Havaitsin, että kun keskiympyröistä alkoi taas tulla soikioita, niin jos sen katseen nostaisi niistä Kunkun korvista, voisi nähdäkkin ohajaamaan! Joten keskityin siihen että katsoin minne menen, ja johan alkoi tulla ympyrännäköisiä ympyröitä. ( Ei ne erelleenkään olleet symmetrisiä mutta ei se mitään. ) Sitten laukkaa, (edelleen ilman jalustimia ) aina kerran kentänympäti, keskiympyrä laukassa ja raviin ja uusi nosto. Varsinkin vasempaan mentäessä poni oikein lähti että "Näinkö!? "
Pari kertaa pääsi suusta t6aas niitä veellä alkavia ja uuhun loppuvia voimasanoja kun meinasin tippua. Tuli kulmiin nimittäin sellaisella vaiheella ja sitten jos ei mentykään sinne kulmaan ( = oikoi ) minä kiikuin siellä jotenkin. En kumminkaan tippunut.

Sitten loppuravit pitkinohjin ja poni talliin ja laitumelle.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti